Commercial Office Building
Workspaces I Nagpur, Maharashtra

The North, which remains well shaded through the year and forms the front face of the building, has been carved in to create a courtyard with an amphitheatre at its base, and small projecting meeting rooms and pocket terraces on the floors above.

Client Synergy Lifestyles Pvt. Ltd.
Area 1 Lakh Sq.ft
Status Ongoing
Team Shimul Javeri Kadri, Vaishali Shankar, Arunima Dubey, Janhavi Sankhe

We received the Nagpur Office project with a simple brief- to create a design centred around social gathering spaces and green pockets. 

With a brief of this nature and reasonable building by-laws, we have been able to add balconies, deep projecting terraces- promoting outdoor spills while simultaneously shading the facade from the hot climate. The North, which remains well shaded through the year and forms the front face of the building, has been carved in to create a courtyard with an amphitheatre at its base, and small projecting meeting rooms and pocket terraces on the floors above.

01 North facade - 2021-02-26.jpg